Kallelse till riksårsmötet 2021

Nu är det dags för riksårsmötet i Reacta där alla hälsoråd är med och beslutar om Reactas verksamhet, val av styrelse m.m. Alla som är medlemmar i ett av Reactas hälsoråd är välkomna att delta. Röstberättigade på riksårsmötet är ombud som är valda från varje hälsoråd. Riksårsmötet hålls digitalt den 8 maj kl. 10.00. Anmäl dig här!

Nomineringar

Reacta styrs av riksstyrelsen som består av medlemmar i hälsoråden som stödjare, samordnare och barn och unga som gör hälsofrämjande aktiviteter. På årsmötet röstar årsmötet fram vilka som ska sitta i styrelsen. Vill du ta nästa steg och göra det möjligt för fler barn och unga att starta och driva hälsoråd? Är du t.ex. skolsköterska, kurator, lärare, rektor, fritidsledare eller lärare? Då behöver vi dig! Nominera dig själv eller någon annan du tycker borde sitta i styrelsen. Att nominera någon innebär att man ger förslag på att den personen ska sitta i styrelsen. På riksårsmötet röstar alla ombud på de som nominerats. Sista dag att nominera är den 12 april.
Vill du nominera (ge förslag) personer till styrelsen: Klicka här→

Motioner

Alla medlemmar i Reactas hälsoråd kan skicka in motioner. Motioner är förslag på vad Reacta ska genomföra. T.ex. Jag föreslår att alla hälsoråd ska ha en hälsofest den 1 september. Eller t.ex. Jag föreslår att alla samordnare ska få en fortbildning i föreningskunskap för att bättre kunna stötta hälsoråden på årsmötena.
Vill du skicka in en motion (förslag som riksårsmötet tar beslut om). Klicka här→

Från:

Det går snabbt och enkelt

Kom igång enkelt i fyra steg

Kom igång genom fyra enkla steg. Börja med att prenumerera på nyhetsbrevet med senaste nytt om hälsofrämjande arbete. Boka sedan ett kostnadsfritt möte och få information om hur ni kan kan lyfta ert hälsofrämjande arbete. Vi kommer med tips, inspiration och framgångsrika exempel från andra skolor och mötesplatser. Därefter analyserar vi tillsammans ert nuläge och behov. Utifrån kartläggningen tar vi fram en skräddarsydd helhetslösning för just er verksamhet med fokus på hur ni kan starta upp arbetet. Vi hjälper er genom hela processen.  

Tveka inte att kontakta oss om ni behöver hjälp eller stöd på elevhalsa@reacta.se, 08-940 410 eller i chatten nere till höger.