Hälsoråd omsätter teori till praktik

Didaktus Liljeholmen har startat sitt första hälsoråd och medlemmarna är elever som läser på yrkesintroduktion mot Vård- och omsorgsprogrammet. Syftet med hälsorådet är att omsätta det teoretiska i olika kurser inom hälsa och hälsoarbete till praktik samt att genom olika utställningar och aktiviteter inspirera andra elever att starta hälsoråd.

Det pågår ett övergripande och aktivt arbete på skolan med fokus på hälsofrämjande undervisning och hälsorådet kommer att vara en viktig del i detta. – Vårt mål är att Didaktus Liljeholmen ska bli en skola som är i framkant när det gäller att arbeta hälsofrämjande, säger Shohreh, skolsköterskan. Jag tycker att det är viktigt att eleverna på vård- och omsorgsprogrammet ska driva det här arbetet och kunna visa att de faktiskt är experter på området!

Läs mer
Från:
Didaktus Gymnasium Liljeholmen

Det går snabbt och enkelt

Kom igång enkelt i fyra steg

Kom igång genom fyra enkla steg. Börja med att prenumerera på nyhetsbrevet med senaste nytt om hälsofrämjande arbete. Boka sedan ett kostnadsfritt möte och få information om hur ni kan kan lyfta ert hälsofrämjande arbete. Vi kommer med tips, inspiration och framgångsrika exempel från andra skolor och mötesplatser. Därefter analyserar vi tillsammans ert nuläge och behov. Utifrån kartläggningen tar vi fram en skräddarsydd helhetslösning för just er verksamhet med fokus på hur ni kan starta upp arbetet. Vi hjälper er genom hela processen.  

Tveka inte att kontakta oss om ni behöver hjälp eller stöd på info@reacta.se, 08-940 410 eller i chatten nere till höger.