Grön rehab hjälper hemmasittare i Varberg att må bättre

Hästar, hundar och vistelse på lantgård ska hjälpa tre unga tjejer i Varberg att må bra och att komma tillbaka till skolan. Kommunen är en av flera i landet som testar grön rehab som lösning på problemet med hemmasittare.

– Djur är tillåtande och dömer inte. Här får tjejerna vara sig själva, säger hälsopedagog Lisa Bergström som tar emot tjejerna på Kärramosse gård i Grimeton utanför Varberg.

Hit fick de tre tjejerna komma först två, och nu en gång i veckan under våren och sommaren. Ett försök som pågår i 17 veckor, och bekostas av Region Halland och Varbergs kommun.

Från:

Det går snabbt och enkelt

Kom igång enkelt i fyra steg

Kom igång genom fyra enkla steg. Börja med att prenumerera på nyhetsbrevet med senaste nytt om hälsofrämjande arbete. Boka sedan ett kostnadsfritt möte och få information om hur ni kan kan lyfta ert hälsofrämjande arbete. Vi kommer med tips, inspiration och framgångsrika exempel från andra skolor och mötesplatser. Därefter analyserar vi tillsammans ert nuläge och behov. Utifrån kartläggningen tar vi fram en skräddarsydd helhetslösning för just er verksamhet med fokus på hur ni kan starta upp arbetet. Vi hjälper er genom hela processen.  

Tveka inte att kontakta oss om ni behöver hjälp eller stöd på elevhalsa@reacta.se, 08-940 410 eller i chatten nere till höger.