Gemenskapsträffar för hälsoråd 2022

I oktober 2021 anordnade Reacta en gemenskapsträff på Äventyrsbanan i Älta utanför Stockholm. Cirka 40 ungdomar från fem hälsoråd deltog och fick klättra i höghöjdsbanor och laga mat tillsammans med en välrenommerad vildmarkskock. Dagen bjöd på många skratt, mycket samarbete och nya kontakter knöts.

Eftersom Reacta har ett tydligt fokus på demokratiska processer så är det i år hälsorådens medlemmar som får bestämma vilka aktiviteter som ska genomföras på årets gemenskapsträffar. Alla hälsoråd blev tillfrågade och fick komma med förslag på olika aktiviteter som de ville göra och förslagen har sammanställts. I samband med att du registrerar dig som medlem i ett hälsoråd nu i början av året så får du rösta på den aktivitet som du helst skulle vilja göra. Hur det går i omröstningen kan du följa här

Gemenskapsträffarna kommer att anordnas på flera platser i landet för att fler hälsoråd ska kunna ha möjlighet att delta. Självfallet kommer vi att följa rådande restriktioner och rekommendationer från Folkhälsomyndigheten. Mer info kommer längre fram!

Från:
REACTA