Forskaren: Vi borde prata mer om psykisk hälsa – istället för ohälsa

Tio procent av barn och unga söker sig till BUP, enligt barn- och ungdomspsykiatrin i Västerås. Att prata mer om den psykiska hälsan och jobba med tidiga insatser skulle vara en metod för att avlasta vården, menar epidemiologen Fredrik Söderqvist.

Enligt Fredrik Söderqvist, epidemiolog vid Region Västmanland, pratas det allt för lite om psykisk hälsa inom den offentliga disskussion. Han menar att vi kan prata om förekomsten av psykisk hälsa på samma sätt som psykisk ohälsa.

Läs mer
Från:

Det går snabbt och enkelt

Kom igång enkelt i fyra steg

Kom igång genom fyra enkla steg. Börja med att prenumerera på nyhetsbrevet med senaste nytt om hälsofrämjande arbete. Boka sedan ett kostnadsfritt möte och få information om hur ni kan kan lyfta ert hälsofrämjande arbete. Vi kommer med tips, inspiration och framgångsrika exempel från andra skolor och mötesplatser. Därefter analyserar vi tillsammans ert nuläge och behov. Utifrån kartläggningen tar vi fram en skräddarsydd helhetslösning för just er verksamhet med fokus på hur ni kan starta upp arbetet. Vi hjälper er genom hela processen.  

Tveka inte att kontakta oss om ni behöver hjälp eller stöd på info@reacta.se, 08-940 410 eller i chatten nere till höger.