Försämrad psykisk hälsa hos barn

För första gången någonsin fokuserar FN:s barnfond Unicef på psykisk hälsa hos barn i sin årliga rapport.

I rapporten framgår att symptom på depression och oro har ökat hos barn och en stor anledning till det är att många skolor varit stängda under pandemin. 1,6 miljarder barn runtom i världen har förlorat hela eller delar av skolgången under det senaste 1,5 året och det har fått stora konsekvenser för deras mående och välbefinnande.

"Skolan är en så viktig skyddsfaktor för barn" säger Pernilla Baralt, generalsekreterare för Unicef Sverige. Pernilla menar att det är i skolan man har sina vänner, träffar vuxna som är viktiga för en och skolan är även den plats där vissa får sitt enda mål mat om dagen. Vidare konstateras det i Unicefs rapport att barns mentala hälsa sedan länge har varit ett förbisett problem och att det fortfarande finns en stor okunskap.

Läs mer
Från:
Unicef

Det går snabbt och enkelt

Kom igång enkelt i fyra steg

Kom igång genom fyra enkla steg. Börja med att prenumerera på nyhetsbrevet med senaste nytt om hälsofrämjande arbete. Boka sedan ett kostnadsfritt möte och få information om hur ni kan kan lyfta ert hälsofrämjande arbete. Vi kommer med tips, inspiration och framgångsrika exempel från andra skolor och mötesplatser. Därefter analyserar vi tillsammans ert nuläge och behov. Utifrån kartläggningen tar vi fram en skräddarsydd helhetslösning för just er verksamhet med fokus på hur ni kan starta upp arbetet. Vi hjälper er genom hela processen.  

Tveka inte att kontakta oss om ni behöver hjälp eller stöd på info@reacta.se, 08-940 410 eller i chatten nere till höger.