Prata om ungas hälsa och sexualitet

Vilka frågor kan skolan utgå ifrån i arbetet med att skapa större jämlikhet för unga i och utanför skolan när det gäller sexualitet och relationer? Folkhälsomyndigheten har tagit fram ett diskussionsunderlag som kan användas i arbetet och som bland annat bygger på resultatet av en studie där 7 755 unga i åldrarna 16-29 år svarade på frågor om sexualitet och hälsa.

Vi på Reacta arbetar aktivt för en större jämlikhet för unga när det gäller sexualitet och relationer. Idag arbetar tre hälsoråd med HBTQ-frågor med fokus på acceptans, attityder, jämställdhet och relationer. Mora Pride är ett hälsoråd som är anslutet till Reacta, som varje år anordnar en prideparad genom Mora.
Läs mer →

Vill din skola eller mötesplats också starta hälsoråd för en större jämlikhet för unga i och utanför skolan när det gäller sexualitet och relationer? Kontakta oss på 08-940 410, info@reacta.se eller chatta direkt med oss här på hemsidan.

Läs mer
Från:
Folkhälsomyndigheten

Det går snabbt och enkelt

Kom igång enkelt i fyra steg

Kom igång genom fyra enkla steg. Börja med att prenumerera på nyhetsbrevet med senaste nytt om hälsofrämjande arbete. Boka sedan ett kostnadsfritt möte och få information om hur ni kan kan lyfta ert hälsofrämjande arbete. Vi kommer med tips, inspiration och framgångsrika exempel från andra skolor och mötesplatser. Därefter analyserar vi tillsammans ert nuläge och behov. Utifrån kartläggningen tar vi fram en skräddarsydd helhetslösning för just er verksamhet med fokus på hur ni kan starta upp arbetet. Vi hjälper er genom hela processen.  

Tveka inte att kontakta oss om ni behöver hjälp eller stöd på info@reacta.se, 08-940 410 eller i chatten nere till höger.