Eskilstunakillar spelar in podd om psykisk ohälsa: ”Finns en machokultur”

Killarna gick tillsammans på Rinmangymnasiet, där de tog studenten för två år sen. Nu varvar de universitetsstudier med att spela in nya avsnitt, som släpps en gång i veckan.

– Jag tror att många kan känna igen sig i bilden av att det är mycket press från alla håll när man går på gymnasiet. Man ska prestera bra i skolan, på träningen, se ut bra ut på sociala medier, äta rätt och samtidigt ska man må bra, säger Marko Biscevic när SVT besöker studion i centrala Eskilstuna.

Trion tar upp ämnen som ungdomar ställs inför under gymnasietiden, allt i från att inte bli bjuden på fest till ätstörningar.

De tar även upp det svåra ämnet självmord bland unga, och har fått hjälp av den ideella organisationen Suicide Zero som arbetar för att minska antalet självmord.

Från:

Det går snabbt och enkelt

Kom igång enkelt i fyra steg

Kom igång genom fyra enkla steg. Börja med att prenumerera på nyhetsbrevet med senaste nytt om hälsofrämjande arbete. Boka sedan ett kostnadsfritt möte och få information om hur ni kan kan lyfta ert hälsofrämjande arbete. Vi kommer med tips, inspiration och framgångsrika exempel från andra skolor och mötesplatser. Därefter analyserar vi tillsammans ert nuläge och behov. Utifrån kartläggningen tar vi fram en skräddarsydd helhetslösning för just er verksamhet med fokus på hur ni kan starta upp arbetet. Vi hjälper er genom hela processen.  

Tveka inte att kontakta oss om ni behöver hjälp eller stöd på info@reacta.se, 08-940 410 eller i chatten nere till höger.