Enklare & snabbare att starta hälsoråd

Nu släpper vi en uppdaterad version av den digitala mallen för att starta hälsoråd. Den nya versionen gör det både enklare och snabbare att komma igång. Du som hälsorådscoach sparar både tid och kommer igång snabbare med hälsofrämjande aktiviteter tillsammans med barn och unga.

Byt aktivitetet utan extra årsmöte

Den största uppdateringen är att hälsorådet inte behöver välja exakt vilken hälsofrämjande aktivitet de vill göra. I förslaget till stadgarna är syftet istället:

"Att bibehålla och stärka barns & ungas fysiska, psykiska och sociala välbefinnande genom hälsofrämjande aktiviteter godkända av Reacta."

Hälsofrämjande aktiviteter som är godkända finns på Reactas hemsida och finns inom åtta områden. Läs mer om godkända aktiviteter →

När hälsorådet startar väljer de i verksamhetsplanen vilka områden av aktiviteter de vill börja med. Därefter beslutar styrelsen demokratiskt och i dialog med medlemmarna vilka andra områden med hälsofrämjande aktiviteter de vill göra under resten av året.

Använd friskvårdsbidraget till fler aktiviteter

Förändringen innebär att hälsoråd inte behöver ha extra årsmöte för att byta aktivitet utan kan göra flera olika aktiviteter under året. Det innebär också att friskvårdsbidraget kan användas till flera aktiviteter, utan ett extra årsmöte. Dessutom får hälsoråd beslut om anslutning till Reacta snabbare liksom utbetalningen av friskvårdsbidrag. En stor vinst med den nya uppdateringen är att hälsorådsarbetet blir ännu mer hållbart när nya barn och unga kan bli medlemmar i hälsorådet och göra andra aktiviteter. Utan ett extra årsmöte och utan att behöva lägga ned och starta nya hälsoråd.

Spara tid med hållbara hälsoråd

Ytterligare en uppdatering är att hälsorådet enkelt kan välja fler barn och unga in i styrelsen. Framförallt yngre barn och unga som vice ordförande, vice sekreterare och vice kassör. Då kan yngre barn och unga lära sig av ordinarie ordförande, sekreterare och kassör. Det ger en naturlig slussning in för nya barn och unga i hälsorådsarbetet. Det minskar också arbetet för dig som hälsorådscoach, när inte ett extra årsmöte behöver hållas för att välja en ny styrelsen när barn och unga slutar i verksamheten. Istället kan vice ordförande direkt ta över rollen som ordinarie ordförande. Det både sparar tid och skapar hållbara hälsoråd.

Läs mer om hälsoråd →

Från:
REACTA

Det går snabbt och enkelt

Kom igång enkelt i fyra steg

Kom igång genom fyra enkla steg. Börja med att prenumerera på nyhetsbrevet med senaste nytt om hälsofrämjande arbete. Boka sedan ett kostnadsfritt möte och få information om hur ni kan kan lyfta ert hälsofrämjande arbete. Vi kommer med tips, inspiration och framgångsrika exempel från andra skolor och mötesplatser. Därefter analyserar vi tillsammans ert nuläge och behov. Utifrån kartläggningen tar vi fram en skräddarsydd helhetslösning för just er verksamhet med fokus på hur ni kan starta upp arbetet. Vi hjälper er genom hela processen.  

Tveka inte att kontakta oss om ni behöver hjälp eller stöd på info@reacta.se, 08-940 410 eller i chatten nere till höger.