Elevhälsa svårt men viktigt

Hälsa är inte skolans kärnverksamhet, men att elever mår bra är en förut­sättning för att skolan ska lyckas med sin huvuduppgift: att lära barn och unga vad de behöver för att utvecklas till goda medborgare – och hålla sig friska. Därför blir elevhälsa en av de viktigaste uppgifterna en rektor har. Och kanske en av de svåraste.

Ämnet engagerar helt klart.
– Ja, elevhälsa är ju hett nu, säger flera av de Chef & Ledarskap intervjuar för den här artikeln.

Psykisk ohälsa har blivit ett folkhälsoproblem i samhället och unga är inte skonade, tvärtom påverkar vuxenvärldens ohälsa ofta barn negativt. Skolan har som institution genomgått stora förändringar de två senaste decennierna, det påverkar personal, vilket i sin tur påverkar eleverna. Den stora flyktingvågen för fyra år sedan har inneburit påfrestningar, resursmässigt, kulturellt och socialt. Liksom npf-diagnoser och hemmasittarproblematiken.

Läs mer
Från:

Det går snabbt och enkelt

Kom igång enkelt i fyra steg

Kom igång genom fyra enkla steg. Börja med att prenumerera på nyhetsbrevet med senaste nytt om hälsofrämjande arbete. Boka sedan ett kostnadsfritt möte och få information om hur ni kan kan lyfta ert hälsofrämjande arbete. Vi kommer med tips, inspiration och framgångsrika exempel från andra skolor och mötesplatser. Därefter analyserar vi tillsammans ert nuläge och behov. Utifrån kartläggningen tar vi fram en skräddarsydd helhetslösning för just er verksamhet med fokus på hur ni kan starta upp arbetet. Vi hjälper er genom hela processen.  

Tveka inte att kontakta oss om ni behöver hjälp eller stöd på info@reacta.se, 08-940 410 eller i chatten nere till höger.