Beslut från WHO: Datorspelberoende är en psykisk sjukdom!

WHO har beslutat att datorspelsberoende är en psykisk sjukdom. Datorspelsberoende har två parametrar. En att man har tappat kontrollen över spelandet. Den andra att det påverkar ens dagliga liv och tar över vanliga aktiviteter som sömn, att äta eller skolarbetet. Om det beteendet fortsätter trots de negativa konsekvenserna av spelandet är det en psykisk sjukdom. Tecknen på att det utvecklats till en sjukdom är att spelandet dominerar ungdomens liv.

Mycket spelande (utan att det nått till att det är en psykisk sjukdom) har flera negativa psykiska konsekvenser på hälsan:

  • störd sömn
  • låg fysisk aktivitet
  • dålig kosthållning

Läs även mer på aftonbladet här!

Från:

Det går snabbt och enkelt

Kom igång enkelt i fyra steg

Kom igång genom fyra enkla steg. Börja med att prenumerera på nyhetsbrevet med senaste nytt om hälsofrämjande arbete. Boka sedan ett kostnadsfritt möte och få information om hur ni kan kan lyfta ert hälsofrämjande arbete. Vi kommer med tips, inspiration och framgångsrika exempel från andra skolor och mötesplatser. Därefter analyserar vi tillsammans ert nuläge och behov. Utifrån kartläggningen tar vi fram en skräddarsydd helhetslösning för just er verksamhet med fokus på hur ni kan starta upp arbetet. Vi hjälper er genom hela processen.  

Tveka inte att kontakta oss om ni behöver hjälp eller stöd på elevhalsa@reacta.se, 08-940 410 eller i chatten nere till höger.