400 miljoner kr mer mot psykisk ohälsa - fokus ungas hälsa

Partierna bakom januariavtalet har kommit överens om hur 1,8 miljarder kronor ska satsas mot psykisk ohälsa. Fler ungdomsmottagningar och kortare köer till barnpsykiatrin är några av åtgärderna.

– Köerna har tredubblats och blivit ett akut problem, säger Anders W Jonsson (C).Anders W Jonsson är Centerpartiets sjukvårdspolitiska talesperson. Han ser stora behov av insatser för särskilt ungas psykiska hälsa. Inte minst viktigt är det första bemötandet, det som kallas första linjens psykiatri.

– Vi måste få ett mycket bättre förebyggande arbete med en sömlös organisation för alla från 0 till 18 år. I dag är det alldeles för fragmentiserat och uppdelat på olika instanser. Av de här pengarna går 700 miljoner kronor till att kommuner och landsting ska börja jobba med detta, säger Anders W Jonsson.

Från:

Det går snabbt och enkelt

Kom igång enkelt i fyra steg

Kom igång genom fyra enkla steg. Börja med att prenumerera på nyhetsbrevet med senaste nytt om hälsofrämjande arbete. Boka sedan ett kostnadsfritt möte och få information om hur ni kan kan lyfta ert hälsofrämjande arbete. Vi kommer med tips, inspiration och framgångsrika exempel från andra skolor och mötesplatser. Därefter analyserar vi tillsammans ert nuläge och behov. Utifrån kartläggningen tar vi fram en skräddarsydd helhetslösning för just er verksamhet med fokus på hur ni kan starta upp arbetet. Vi hjälper er genom hela processen.  

Tveka inte att kontakta oss om ni behöver hjälp eller stöd på elevhalsa@reacta.se, 08-940 410 eller i chatten nere till höger.