Gemenskapsträff i arvsfondsprojektet

Solen sken redan på morgonen, aktiviteter fanns i ett överflöd och flotten låg och guppade i vattnet och väntade på att få åka ut på stillsamma turer i Långsjön. Till rekreationsgården i Björklinge kom skolor inom arvsfondsprojektet Jämlik hälsa för alla under en strålande dag i maj. Spända av förväntan tumlade elev efter elev ur bussar och bilar för att sträcka ut benen och kolla in vilka som var på plats. Det är spännande att träffa elever från andra skolor.

Efter en hembakt fralla med ost så startade gemenskapsträffen med att vi dansade loss på en av gräsytorna. Det var hälsorådet Häggviksklubben som tog täten! De satte på hög musik och visade delar av sitt fina hälsorådsarbete, och vi andra hängde på! Generösa ytor gav utrymme för många olika aktiviteter. Några sparkade boll, många badade och tog årets första dopp, andra satt i skuggan och pratade, gungade, metade, gick på trollstigen eller väntade på sin tur att åka med flotten medan de undrade när hamburgarna till lunch var klara...

Sjön låg spegelblank och årets vackraste dag bidrog till en mycket fin dag fylld med aktiviteter, gemenskap och början till nya vänskaper för de elever som medverkade. Fina ungdomar och underbar personal gjorde fredag 17 maj till en dag att komma ihåg. Tack alla projektskolor, det är NI som ÄR projektet!

Från:
Reacta