Kompetensstöd

Få betalda resor, logi, vikarier, kurser och mycket mer med kompetensstödet. Genom att samla kompetensstöd kan skolan få hela kostnaden för en kompetenshöjning betald. Ju fler hälsofrämjande insatser - desto mer kompetensstöd.

Samla kompetensstöd:

- Bli stödmedlem 500 kr
- Starta hälsoråd 1000 kr/hälsoråd
- Hälsorådet genomför aktivitet 1000 kr/hälsoråd
Hälsorådet har årsmöte 1000 kr/hälsoråd
- Medlem 20 kr/medlem 
- Genomförd samordnarutbildning 3000 kr/år

 

Så samlar skolan kompetensstöd
Börja med att bli stödmedlem. Som ny stödmedlem får skolan direkt 500 kr i kompetensstöd och därefter laddas stödmedlemskapet med 500 kr/år. Ladda ner Hälsorådsmodellen och börja arbeta enligt modellen och starta Hälsoråd på skolan tillsammans med eleverna. Varje hälsofrämjande insats ger 1000 kr i kompetensstöd som t.ex. att hälsorådet gör en hälsofrämjande aktivitet eller har årsmöte. Till hjälp finns samordnarutbildningen som två personer kan delta kostnadsfritt på från skolan, för att lära sig arbeta framgångsrikt med Hälsorådsmodellen. Dessutom får skolan 3000 kr/år i kompetensstöd när minst en person deltagit på utbildningen och blivit godkänd.

Kompetensstödet betalar:
- Kurser  
Resor till kurser & nätverksträffar
- Logi i samband med kurser & nätverksträffarr 
Handledning på skolan
- Inspirationsföreläsning
- Vikarier vid deltagande på kurser & nätverksträffar

Hur mycket kompetensstöd har vi?

 

Exempel
Eleverna startar två hälsoråd på skolan, ett med pulshöjande aktiviteter och ett som gör avslappningsövningar. Skolan får 1000 kr i kompetensstöd per hälsoråd, totalt 2000 kr. Fler elever vill vara med på aktiviteterna och fler blir medlemmar. Medlemsregister lämnas in och skolan får 1000 kr per inlämnat medlemsregister. Den 20 januari året därpå har eleverna årsmöte i sina två hälsoråd. 1000 kr per årsmöte, totalt 2000 kr. Skolan har nu 6000 kr i kompetensstöd.  Samtidigt har eleverna fått aktivitetsbidrag och medlemsbidrag till sina aktiviteter.

Godkänd samordnare på skolan?
Med godkänd samordnare och minst ett anslutet hälsoråd till Reacta, får skolan 3000 kr i kompetensstöd per år. Kompetensstödet ger samordnaren möjlighet att delta på nätverksträffar, konferenser och utbildningar för att upprätthålla en hög kompetens och kvalité på skolans hälsofrämjande arbete.  

Betald resa & logi
Kompetensstödet erhålls genom att fylla i ersättningsformuläret här, med bifogade kvitton på resa och logi. Kompetensstödet betalas ut inom fyra veckor.

Ersättning för inköp av litteratur
Ange vid beställning ange att ni vill använda kompetensstödet och summan dras av direkt. Beställ här!

Betalda kurser 
Ange vid anmälan vid ”Eventuell rabattkod eller betalning med kompetensstödet” hur mycket ni vill använda av kompetensstödet. Vill ni endast använda en del av kompetensstödet som skolan samlat, så ange den summan ni önskar använda. 

Betald vikarie
Det kan vara svårt att få tid till att gå på konferenser, kurser och nätverksträffar. Nu blir det enkelt då kompetensstödet kan användas till att ersätta vikariekostnaden. Gör så här: Anmäl dig till den kurs, konferens eller nätverksträff som Reacta anordnar. Boka en vikarie och fakturera kostnaden till Reacta genom att mejla till: Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.  Kompetensstödet ersätter upp till 1000 kr (inkl. moms) i vikariekostnad per deltagande dag på någon av Reactas kurser, konferenser eller nätverksträffar. 

Villkor kompetensstöd

 

PÅ GÅNG

Elevhälsans hälsofrämjande arbete - Sthlm

Samverkan för elevers lärande, utveckling och hälsa

Läs mer ...

Psykisk Hälsa i Skolan - Göteborg

Elevhälsans medicinskapsykologiska och psykosociala insatser

Läs mer ...

Nätverksträff 13 maj

Fokus hälsofrämjande elevhälsa! 

Läs mer ...

Mindfulness & Yoga Stockholm

Metoder och inspiration för elevhälsans hälsofrämjande arbete

Läs mer ...

Psykisk Hälsa i Skolan - Gbg

Fåtal platser kvar! 

Läs mer ...

SENASTE NYTT

Årsmöte i Reacta Syd

Kallelse till årsmöte

Läs mer ...

Ny hemsida i betaversion

Ny hemsida för ungas hälsa - flera nyheter!

Läs mer ...

Samordnarutbildning HT19

Samordna skolans hälsofrämjande arbete med hälsorådsmodellen!

Läs mer ...

Så går du kostnadsfritt på kurser

Kurser, utbildningar, resor, logi och vikarier betalda!

Läs mer ...

Vill du stoppa psykisk och fysisk ohälsa hos unga?

Jobba med oss för ungas hälsa!

Läs mer ...