Vill ni också lyfta ert hälsofrämjande arbete till en ny nivå på er skola eller mötesplats?
Då ska ni boka in er på infoträffen som är kostnadsfri. På infoträffen får ni konkreta tips, råd, verktyg och inspiration gällande hur just ni kan lyfta ert hälsofrämjande arbete till en ny nivå med Reactas modell. Ta del av hur ett systematiskt hälsofrämjande arbete har effekter både på barn och ungas hälsa och lärande. Vad är framgångsrikt och vad ska man tänka på? Vi delar med oss av våra 5 bästa tips hur ni lyckas med ett hälsofrämjande arbete - som både ökar tryggheten och lärandet och som ger mycket positiva effekter på både den psykiska och fysiska hälsan.
- 5 bästa tipsen för att lyckas med det hälsofrämjande arbetet
- Vad är effekter av ett systematiskt hälsofrämjande arbete
- 4 enkla steg som lyfter ert hälsofrämjande arbete
- Vad är hälsofrämjande arbete?
- Vad är ett hälsoråd?
- Friskvårdsbidrag till hälsoråd? Hur fungerar det?
Modellen är framtagen av elevhälsan och lärare på grund och gymnasieskolor runt om i Sverige. 2016-2019 utvecklades modellen för att också kunna användas på mötesplatser som t.ex. fritidsgårdar och allaktivitetshus. I modellen startar och driver skolan eller mötesplatsen hälsoråd tillsammans med barn och unga för deras hälsa. Arbetet sker på grupp och organisationsnivå. Skolan eller mötesplatsen får stöd och kunskap så att hälsoråden kan göra hälsofrämjande aktiviteter. Reacta bidrar med material, utbildning, friskvårdsbidrag, träffar, olycksfallsförsäkring och mycket mer. Modellen är evidensbaserad och har dokumenterade effekter på att öka barns och ungas pskyiska och fysiska hälsa. Läs mer →
Under infoträffen får du lära dig hur använder de fyra startstegen i modellen för att lyfta ert hälsofrämjande arbete enkelt och snabbt. Infoträffen är steg nr 2 i de fyra startstegen. Se alla steg nedan och missa inte det första steget för att få se senaste nytt inom hälsofrämjande arbete:
1. Prenumerera Läs mer →
2. Infoträff Läs mer →
3. Kartläggning Läs mer →
4. Uppstart. Läs mer →