Under hösten erbjuder Reacta tre tillfällen med aktuella fokus för dig som arbetar med hälsoråd i skolan eller på den fria tidens arena. Första träffen är den 24 september.

Fokus Kick-off
Var med och dela med dig av dina erfarenheter att arbeta med hälsoråd. Hur kommer vi igång efter en lång ledighet? Vad har du för tips till andra? Hur kan man få med sig hela arbetslaget åt samma håll?

Nätverka med kollegor!
Träffa kollegor från hela Sverige och diskutera hur ni kan öka förutsättningar för ett hälsofrämjande arbete, stärka barn & ungas delaktighet och inflytande. Ta del av framgångsexempel och dela med er av era egna erfarenheter. Efter nätverksträffen har ni möjlighet att fortsätta kommunikationen mellan skolor och mötesplatser.

Nya digitala kurser
På nätverksträffarna presenterar och släpper vi de senaste digitala kurserna på reactas nya plattform Learnster. Kurserna ger dig som arbetar i skolan och på fria tidens arena ökade kunskaper och förutsättningar att arbeta hälsofrämjande. På plattformen ligger digitala kurser, tips och  webbinarier. Alla som är stödmedlemmar i Reacta har tillgång till plattformen kostnadsfritt.

Missa inte övriga nätverksträffar med aktuella fokus:

Fokus Funktionsvariationer
Den 22 oktober, är fokus på att möta barn och unga med funktionsvariation. Hur kan vi underlätta för målgruppen att organisera sig i hälsoråd? Hör hur andra skolor och mötesplatser arbetar med hälsoråd tillsammans med barn & unga med funktionsvariation.

Fokus Hållbara hälsoråd
Den 2 december har vi fokus hållbart hälsofrämjande arbete med hälsoråd. Hur kan vi tillsamman arbete så att barn & unga får tillgång till hälsofrämjande aktiviteter över en längre tid?

Sagt om Reactas kurser

Föreläsare

Fredrik Thelander
Nationell samordnare, Reacta
Rosine Sandberg
Föreningskonsulent, Reacta
  • Få stöd i arbetet med hälsoråd på skolan och fria tiden
  • Unik möjlighet att nätverka och utbyta erfarenheter!
  • Få tips och idéer av varandra
ladda ner program
Kursavgift
Kostnadsfritt
ingår
kompetensstöd
plats
Digitalt på Zoom kl. 15.30-17.30
Datum
2020-09-24
Målgrupp
Nätverket riktar sig till dig som är samordnare eller stödjare för hälsoråd i skolan eller på fria tidens arena. Du arbetar exempelvis som skolsköterska, fritidsledare, kurator, ungdomscoach, idrottslärare, skolledare, skolpsykolog, specialpedagog eller på annat sätt har intresse för hälsofrämjande arbete.
Fler kurser

Du kanske är intresserad av dessa också

Beställ en digital skräddarsydd kurs! Utbilda hela personalen.

Din skola - Valfri plats

Carolina Klüft

Digital kurs för skolans hälsofrämjande arbete

2020-06-08

Digitalt - välj själv när du vill gå kursen

Fredrik Thelander

Fokus: Kick-off!

2020-09-24

Digitalt på Zoom kl. 15.30-17.30

Fredrik Thelander

Fokus: Funktionsvariationer!

2020-10-22

Digitalt på Zoom kl. 15.30-17.30

Fredrik Thelander

Fokus: Hållbara hälsoråd!

2020-12-02

Digitalt på Zoom kl. 15.30-17.30