Under rådande omständigheter bör det förebyggande och hälsofrämjande arbetet i skolan och på mötesplatsen fortsätta. Det är fortfarande lika viktigt att stödja barn och unga i att må bra. När vi inte kan mötas fysiskt under en lång tid påverkas det hälsofrämjande arbete vi byggt upp. Under nätverksträffen utbyter vi tankar och idéer för att främja barn och ungas hälsa under pandemin.

Information från kansliet!
Möt Anette Pettersson Faye och Fredrik Thelander. Anette har bred erfarenhet av hur skolan och mötesplatsen kan integrera ett hållbart ungdoms- och inflytandeperspektiv utifrån gemensamma mål. Fredrik har flera års erfarenhet av att stärka barn & ungas hälsa och fritidsverksamheter. Här har han tagit fram flertalet framgångsrika metoder för att möta barn & unga på nätet, nya och enklare metoder för barn & unga att organisera sig.

Nätverka med kollegor!
Träffa kollegor från hela Sverige och diskutera hur ni kan öka förutsättningar för ett hälsofrämjande arbete, stärka elevers delaktighet och inflytande. Ta del av framgångsexempel och dela med er av era egna erfarenheter.  Efter nätverksträffen har ni möjlighet att fortsätta kommunikationen mellan skolor och mötesplatser.

Learnster - en plattform för all information!
Reacta ger skolor ökade förutsättningar att arbeta hälsofrämjande, i ett led för att ge ännu bättre förutsättningar lanserar vi nu vår egen plattform.  Learnster är en plattform där vi kommer lägga upp digitala kurser, tips och ha webinarier med mera.  Alla som är stödmedlemmar i Reacta kommer få en inloggning till plattformen.

Sagt om Reactas kurser

Föreläsare

Anette Pettersson- Faye
Nationell samordnare, Reacta
Fredrik Thelander
Nationell samordnare, Reacta
  • Unik möjlighet att nätverka och utbyta erfarenheter!
  • Få tips och idéer av varandra
  • Senaste nytt om att arbeta hälsofrämjande
ladda ner program
Kursavgift
Kostnadsfritt
ingår
kompetensstöd
plats
Digitalt på Zoom kl. 15.00-16.00
Datum
2020-06-03
Målgrupp
Nätverket riktar sig till dig som är samordnare eller stödjare för hälsoråd och arbetar som exempelvis skolsköterska, fritidsledare, kurator, idrottslärare, skolledare, skolpsykolog, specialpedagog eller på annat sätt har intresse för skolans hälsofrämjande arbete.
Fler kurser

Du kanske är intresserad av dessa också

Beställ en digital skräddarsydd kurs! Utbilda hela personalen.

Din skola - Valfri plats

Anette Pettersson- Faye

Hälsofrämjande arbete i coronatider. Presentation av nytt digitalt stöd!

2020-06-03

Digitalt på Zoom kl. 15.00-16.00

Carolina Klüft

Digital kurs för skolans hälsofrämjande arbete

2020-06-08

Digitalt - välj själv när du vill gå kursen