Så många elever känner sig ensamma i skolan

Friends har släppt sin årliga rapport där undersöker tryggheten på skolor runt om i Sverige. Tusentals barn och unga svarat på frågor om hur de har det i skolan och vad som sker på rasten, i klassrummet och på nätet.

Många vittnar om en trygg skola där det både finns kompisar att leka med och vuxna att lita på. Men årets rapport visar också att nästan var fjärde elev känner sig ensam i skolan. Dessa elever är dessutom i mycket högre grad utsatta för mobbning, kränkningar och otrygghet samt känner ett lågt förtroende för vuxenvärlden – de känner att de inte har någon att vända sig till om de blir illa behandlade.

Från:

Det går snabbt och enkelt

Kom igång enkelt i fyra steg

Kom igång genom fyra enkla steg. Börja med att prenumerera på nyhetsbrevet med senaste nytt om hälsofrämjande arbete. Boka sedan ett kostnadsfritt möte och få information om hur ni kan kan lyfta ert hälsofrämjande arbete. Vi kommer med tips, inspiration och framgångsrika exempel från andra skolor och mötesplatser. Därefter analyserar vi tillsammans ert nuläge och behov. Utifrån kartläggningen tar vi fram en skräddarsydd helhetslösning för just er verksamhet med fokus på hur ni kan starta upp arbetet. Vi hjälper er genom hela processen.  

Tveka inte att kontakta oss om ni behöver hjälp eller stöd på elevhalsa@reacta.se, 08-940 410 eller i chatten nere till höger.