I Reacta finns över 50 ungdomsföreningar, cirka 20 av dessa är lokalföreningar. De finns utspridda över hela landet, från Malmö i söder till Piteå i norr – och på flera orter däremellan, bland annat i Stockholm, Mora, Stockholm, Malmö, Jakobsberg och Falun.

Lokalföreningarna gör alltifrån en podcast om självkänsla, elevcoachning, dansgrupper, täningsgrupper och mindfulness. De är alla startade av unga som är engagerade för sin och andras hälsa.

Dessa lokalföreningar får stöd av Reacta i form av utbildning, inspiration, material, ekonomiska bidrag och hjälp från Reactas medlemscoach Mari.

Här är en presentation av några av lokalföreningarna som är anslutna till Reacta:

Reacta Malmö

I Rosengård i Malmö finns lokalföreningen Reacta Malmö. Här coachar unga vuxna andra barn och unga in i samhället, bland annat genom läxläsning, som ska öka deras självkänsla och motivera dem till att studera vidare. Detta varvas med aktiviteter i form av cricket, fotboll, innebandy och gymträning, allt beroende på vad medlemmarna tillsammans bestämmer. Initiativtagarna till Reacta Malmö är själva förebilder och bidrar till att hjäpla unga att gå den positiva vägen och bli mer medvetna om vad som påverkar deras hälsa. Kontaktperson: Ali Reza Yakhdani, Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

LA Alliance

LA Alliance är en lokalförening i Kungsängen utanför Stockholm. Tillsammans spelar de volleyboll. Här går den fysiska och psykiska hälsan hand i hand då gemenskapen är en viktig del, de vill hitta ett sätt att tillsammans slappna av, utan krav och prestation.. De har ett bra samarbete med kommunen och hyr en sporthall. Kontaktperson: Eqbal Safari, LA@reacta.se

Onsdagspodden

Lokalföreningen Onsdagspodden gör en hälsopod tillsammans. De pratar om att hälsa kan vara något positivt och om hur unga ser på träning, mat och hälsa idag. Kontakt: Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

LA Tjejgrupp

I Landskrona finns ett gäng härliga tjejer som startat en förening där man njuter av naturen genom exempelvis långa promenader. De vill inte sitta hella ensamma utan umgås och har aktiviteter för hälsan tillammans. Hittills har de haft flera aktiviteter, strandpromenader, mindfulness, åkt skridskor och löpning. Kontakt: Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Starta ny lokalförening i er kommun?

Vill ni starta en egen lokalförening? Läs mer under fliken Starta här eller kontakta vår coach Mari!

Kontakt till lokalföreningarna kan även gå genom Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

PÅ GÅNG

Fira med oss!

Reacta fyller tio år, fira tillsammans med oss den 7-8 april!

Läs mer...

Mingla med oss!

Kom och prata ungas hälsa, fritid och hälsofrämjande arbete med oss!

Läs mer...

 

Utbildningar för kommunen

Ungas organisering, kommunikation med unga och nätverksmiddag

Läs mer...

Vi söker två praktikanter

Gör din praktik hos oss - för ungas hälsa

Läs mer...

Bättre hälsa i skolan! 

Välkommen till vårens utbildningsdag med temat ungas livsstil!

Läs mer...

SENASTE NYTT

Nätverksträff 

Tema: Elevhälsokompetens och samtalet i skolan

Läs mer...

Fysisk aktivitet i skolan - Stockholm

Inspiration och verktyg för elevers rörelse, utveckling & hälsa

Läs mer...

Fysisk aktivitet i skolan - Malmö

Inspiration och verktyg för elevers rörelse, utveckling & hälsa

Läs mer...

Ny kurs

Mindfulness & Yoga i skolan

Läs mer...

Konferens! Elevhälsans hälsofrämjande arbete

Samverkan för elevers lärande, utveckling och hälsa

Läs mer...